2009. aasta 3. detsembril kuulutas Eesti Rahva Muuseum välja üle-eestilise loomingulise jutuvõistluse „Minu jõul“. Muuseum ootab igas vanuses kirjutajate  proosa-, essee-, luule-, memuaari-, muinasjutu-, koomiksi- või mõnes muus vormis lugusid jõuludest. Juttudele võib julgesti juurde lisada ka pilte.

 

ERMis on toimunud jõulujutuvõistlused aastatel 1996–2001. Toona saabusid lood muuseumi Eestist ja välismaalt, noortelt ja vanadelt, tervetelt klassidelt ja peredelt. Aastatel 2006–2007 ilmus parematest lugudest kaks raamatut „Minu jõulujutt“, illustratsioonidena kasutati koolidevahelisel võistujoonistamisel valminud  jõulupilte. ERMi jõudnud jutte on loetud ette ka raadios ja teles.

Nüüd ootab ERM aga uusi jõululugusid, millest põnevamad jõuavad taas raamatukaante vahele. Jõulujuttudest parimad valib välja kirjanikest ja Eesti Rahva Muuseumi töötajatest koosnev žürii. 2010. aasta jõulude eel kuulutatakse välja võistluse võitjad, kes saavad ERMilt auhinna.

Jõulujutte ootame kuni 2010. aasta jaanipäevani e-mailiga: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. või postiga: „Minu jõul“, Eesti Rahva Muuseum, Veski 32, Tartu 51014

Lisainfo: Siim Angerpikk, siim.angerpikk(at)erm.ee, tel 7 350 428.

NB! Selleks et teie jõulujutt saaks kasutatud, nii nagu soovite, palume koos jõulujutu saatmisega täita ka ankeet, mille leiate veebiaadressilt www.erm.ee/jutt

Vaata ka teisi kogumiskampaaniaid www.erm.ee/kirjasaatjad