Ettev 2024

Tutvu õpitubadega:

ÕPITOAD (registreerimine avaneb 11 märts kell 12:00 ja lõppeb 17 märts õhtul)

Registreeru siin!

1. a) Valikud ja võimalused peale põhikooli / Töötukassa - 117

Milliseid valikuid saab teha peale põhikooli?

b) Sisseastumisvestlus gümnaasiumi või kutsekooli / Töötukassa - 117

Kuidas käib kooli sisseastumisvestlus ja mida seal küsitakse? Neile küsimustele leiame koos õpitoas vastused.

2. a) Valikud ja võimalused peale keskkooli / Töötukassa - 119

Milliseid võimalused on peale keskkooli? Millega arvestada õppeasutuse valimisel.

b) Sisseastumisvestlus kõrgkooli / Töötukassa - 119

Õpitoas räägime kõrgkooli sisseastumis vestluseks ettevalmistumisest. Mis on sisseastumisvestluse eesmärk ja kuidas ette valmistuda? Kuidas valmistada ette oma tutvustus ja missuguseid tüüp küsimusi võib oodata? Mida ja miks küsida ise?

3. Teeviit tuleb külla - 216

Õpituba tutvustab noortele portaali võimalusi ning viib läbi praktilised info otsinguga seotud harjutused. Noorteinfoportaal Teeviit on veebipõhine infokanal, mis jagab usaldusväärset, kontrollitud ja kallutamata infot 7-26a noortele. Eesmärgiks on toetada noorte arengut ja eneseteostust erinevates valdkondades, sealhulgas hariduse, karjääri, tervise, suhete ja vaba aja teemadel. Infot leiab artikli, uudise, video, taskuhäälingu ja veebinari formaatides nii kodulehelt kui ka sotsiaalmeediast. Samuti anname jooksvalt infot olulistest sündmusest ja tegevustest, mis aitavad noortega töötavatel spetsialistidel erinevaid teemasid käsitleda.

4. Parafiinihooldus kätele – Kutseharidusõpe, iluteenindus / Tallinna Teeninduskool - 212

Tule küsi TEKO õpilastelt iluvaldkonna kohta vahetut tagasisidet ja saa osa praktilisest õpitoast. Parafiinihooldus kätele on väga mõnus just siis, kui  külm ja tuuline ilm on muutnud meie käed karedaks, kuivaks ning punetavaks. Samuti muutuvad külmaga ka meie küüned kergesti kihistuvaks ning vajavad hooldust. Parafiinihooldus põhineb parafiini suurel soojusmahtuvusel ja rikkalikul õlide sisaldusel. Minisaunana toimiv parafiin kergendab niisutavate ainete tungimist naha sügavamatesse kihtidesse.

5. Kaitsevägi kui atraktiivne tööandja / Staabi- ja sidepataljon - 120

Õpitoas räägime teemadel: kaitseväe ülesehitus ja tegevuspiirkonnad. Sõjalise väljaõppe ja teenistus/- karjäärimudelid Kaitseväes. Tagatised ja olmetingimused. Elukutse „kaitseväelane“ tsiviilmaailmas.

6. Solaride on kogukond inimestest, kellel ei ole suva! - 215 

Eestis jääb järgmise kümne aasta jooksul puudu 2/3 töötleva tööstuse inseneride järelkasvust ja meil ei ole sellest suva. Eesti inforuum kahjuks ei toeta piisavalt noorte, sh naiste, jõudmist tehnoloogia valdkonda. Selleks oleme siin meie. Hullumeelsest ideest ehitada päikeseauto, on tänaseks välja kasvanud interdistsiplinaarne haridus- ja koostööprojekt, mille põhifookuseks on tulevikutalentide arendamine ning tehnoloogiahariduse populariseerimine. Töötoas on eksklusiivne võimalus vaadata Solaride dokumentaalfilmi, mis räägib, kuidas valmistuti Austraalia võistlusteks ning täpsemalt kõigest, mis võistlustules toimus. Treiler: https://vimeo.com/910436041/98d8fc5c70

7. Kudumidisaineriks sokikanda kudumata / moedisainer Merily Mikiver - 121

Õpitoas räägime, kuidas oma loovust päriselt karjääriks pöörata ehk kuidas on võimalik saada kudumidisaineriks sokikanna kudumist oskamata. Samuti arutame, kust on võimalik loovateks projektideks raha saada ning milline on hea portfoolio kõrgkooli astumiseks.

8. b) Miks õppida õigusteadust? / Reelika Rohi, jurist Advokaadibüroost Sirel & Partnerid - 116

Selles õpitoas on võimalik saada lühike ülevaade juristi elukutsest ning selle eriala „võludest ja valudest“, samuti lüüa kaasa praktilistes õigusalastes ülesannetes. Kui tunned, et juura võiks olla Sinu eriala, või vajad selle üle otsustamisel veel abi ja julgustust, on see töötuba just Sinule!

9. Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli tutvustus - 201

Kas süda kisub eriala poole, kus saaksid anda oma panuse ühiskonda, selle tervisesse, tarkusesse ning arengusse? Eriala, mille diplomi saamisel on sinu ees valla paljud uksed ning sul on ka päriselt teadmised ja oskused, et kõigist nendest ustest sirge seljaga sisse astuda? Oled julge, suure südamega ja tabuteemasid mitte pelgav noor?

Õpitoas tutvustame Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli, ämmaemanda eriala ning selle ilu ja valu. Räägime avatult seksuaalsusega kaasas käivatest tabudest ja saame teada, kui kinnised või avatud meie, tänapäeva noored, nendel teemadel oleme. Ning loomulikult vestleme kõigi muude hingel olevate teemade üle alates kõrgkoolidesse kandideerimisest kuni pereplaneerimiseni.

10. Sisekaitseakadeemia tutvustus - 214

Õpitoas räägivad kadetid kooli võimalustest, tutvustavad vormi ja varustust ning annavad osalejatele ka väikseid ülesandeid lahendada. Õpituba viivad läbi nii politsei-ja piirivalvekolledži kui ka päästekolledži kadetid.

11. „Mida ma nende ärevuse ja stressiga teen?“ / Peaasi.ee - aula

Erinevad muudatused ning olukorrad võivad tekitada meis kõigis üksjagu stressi ja ärevust. Kuid mis need stress ja ärevus üldse on? Kuidas vaatamata neile ennast hoida ja nende väljakutsetega paremini toime tulla? Just neil teemadel õpitoas üheskoos mõtisklemegi ning proovime ka läbi mõningaid tegevusi, mida stressi ja ärevuse vähendamiseks igaüks meist teha saab.

12. Kuidas lühivideoga vaatajad ära võluda? / Tallinna Majanduskool - lugemissaal

Lühivideote õpitoas saavad osalejad põnevaid nippe kuidas lühivideot kokku panna CapCut nutirakenduse abil. Kuidas jutustada videoga lugu selliselt, et see vaataja pilku püüaks, tekitaks emotsiooni ning ka meelde jääks? Praktilise töötoa käigus valmib igal osalejal ka üks lühike videoklipp. Töötuba annab edasi killukese sellest, mida Tallinna Majanduskooli turundusspetsialisti ja sotsiaalmeedia spetsialisti erialadel õpitakse.

Osalejatel peab olema töötava kaameraga nutitelefon. Palume laadida telefoni aku täis. Osalejad võiksid juba eelnevalt enda telefonidesse laadida tasuta äpi CapCut.

Töötoa viib läbi Maria Tyutina, kes on Tallinna Majanduskooli videotöötluse õpetaja ja vabakutseline videograaf. Maria jutustab videoklippide abil köitvaid lugusid erinevatest inimestest ja sündmustest. Mariat inspireerib lause: "Maailma südamik koosneb valgusest, värvidest ja muusikast." Rohkem infot instagrami kontol https://www.instagram.com/maria.looming