Laupäeval, 2. mail on meil plaanijärgne digiõppepäev.

Digiõppepäeva sooritamiseks on aega kaks nädalat, õpilane valib ise või koos perega sobiva aja alates 2. maist kuni 17. maini. Õpilased veedavad digipäeva väljas liikudes ja kasutavad nutivahendit.

Väga teretulnud on oma pereliikmete või sõbra kaasamine, kuid arvestada tuleb eriolukorras kehtivat 2+2 reeglit.

Õpilased valivad endale sobiva ülesande kolme variandi seast:

  1. Läbivad ühe Avastusraja omal valikul: https://keskkonnaharidus.avastusrada.ee/et
  2. Teevad GPS kunsti: vaata https://gpskunst.ee/kunsti-tegemine/
  3. Läbivad Actionboundi raja "Kuusalu digiseiklus" https://actionbound.com/bound/digiseiklus

Digiõppepäeva sooritamiseks saadavad õpilased oma klassijuhataja eposti aadressile digipäevast tagasiside hiljemalt 18. maiks.

Armas õpilane!

Ootame sinu tagasisides vastuseid järgmistele küsimustele:

  • Millal sa digipäeva ülesannet tegid?
  • Kellega koos sa ülesannet täitsid?
  • Mis sulle eriti meeldis?
  • Mida põnevat looduses nägid?

Palun lisa kirjale ka üks pilt digipäevast.

Enne ülesande juurde asumist palun loe edasi: JUHENDID

 

  1. Avastusrada

Mine lehele https://keskkonnaharidus.avastusrada.ee/et ning vali kaardil huvipakkuv rada kas koduümbruses või kaugemal.

Rajad on valminud Keskkonnaameti ja Päästeameti koostöös, raja loomisesse on panustanud Tallinna ülikooli uurimisgrupi SEEMIK liikmed ning Eesti Geograafia Selts.

Meelepärase raja saab Avastusraja kodulehelt välja valida juba kodus. Rada juhatab meeskonnad läbi looduse ning esitab kontrollpunktides õpetlikke ja harivaid küsimusi.

Mängimiseks on vaja laetud akuga ja internetiühendusega nutiseadet, millel lubatud asukoha määramine.

Kuidas mängida?

Vali välja üks rada ja registreeri mängu. Selleks sisesta mängijate nimed ja e-posti aadress.

E-posti aadressile saadetakse mängu alustamiseks vajalikud juhised koos mängu aadressiga, mille saad raja alguses avada ning sealt edasi juba raja punkte läbida.

  1. GPS kunst

Vaata GPS kunsti tutvustavat videot aadressil https://gpskunst.ee/kunsti-tegemine/. Videos jagab GPS-kunstnik Reigo Kimmel reporter Jüri Muttikale GPS kunsti kasulikke nippe. Peale video vaatamist mõtle välja, millist kujundit sa tahad teha ja joonista see kujund kaardile.

GPS kunsti saab teha erinevate äppide ja lahendustega. Näiteks Endomondo abil matkatud, joostud või rattaga läbitud distantsi tulemuseks on kaardipilt, mida saab ekraanisalvestuse abil salvestada ning vajadusel mõne pildiprogrammi abil 90-180 kraadi sobivas suunas keerata.

Saadud GPS kunsti pilt saada kindlasti ka oma klassijuhatajale.

  1. Actionboundi "Kuusalu digiseiklus"

Actionboundi saab mängida nutiseadmega. Mängu läbimiseks on vaja eelnevalt Actionboundi rakendus oma seadmesse paigaldada. Rakendus on olemas nii Androidile kui ka iOSile.

Mängule saad ligi, kasutades rakendusesisest otsingut "Leia mäng" ja märksõna "digiseiklus" või otse QR-koodiga, mille leiad aadressil https://actionbound.com/bound/digiseiklus.

Mäng algab, vajutades "Alusta mängu". Pärast mängu sisenemist küsitakse meeskonna nime ning lisada vaja vähemalt kaks liiget. Tuleb ka nõustuda mängu reeglitega.

Küsimused ja ülesanded esitatakse automaatselt, mängu tulemused salvestatakse. Pildi või video üleslaadimiseks tuleb anda eraldi käsk "Lõpeta".

Tulemuste avalikustamine sõltub mängija enda valikust, kas ta lubab seda või mitte. Mängu tulemused on võimalik tellida endale eraldi meilile.

Mängu küsimused ja ülesanded valmisid koostöös Kuusalu kooli õpetajatega.

Head mängulusti!