Eesti Vabariigi President külastas 1. septembril Kuusalu Keskkooli ja viibis 1. ja 12. klasside aktusel. Nii oli Tarkusepäev erilise tähendusega kõikidele aktusel viibinutele. 63 esimesse klassi astujat said  presidendilt kingituseks raamatu „365 loodusteaduslikku eksperimenti“, klassijuhatajalt aabitsa ja direktorilt kooli foto. Abiturientidele kinkis president Jaan Tõnissoni raamatu „Riigivanem“ Eesti mõtteloo sarjast ja see peaks presidendi sõnul kuuluma iga noore kohustusliku kirjanduse hulka. „Selleks, et saada hakkama inimeste, rahva ja riigina, vajame head haridust ja tahet õppida,“ sõnas president. President soovis kõikidele eneseusku ja sõbralikkust. „Suur tänu, härra president“, nii kõlasid 34 abituriendi suust tänusõnad president Toomas Hendrik Ilvesele.
"Elujõulise ja hea kooli tunneb ära nõudlikkuse järgi. Tugevad õpetajad ja teadmishimulised õpilased loovad kokku kindlustunde, et selle kandi lapsed ei pea nähtavas tulevikus kaasaegse gümnaasiumihariduse järele suurde linna minema,” president soovis meile kõigile mõnusat kooliaasta algust ja iga päeva asjalikku kasutamist.
Direktor Vello Sats tervitas koolirahvast tarkusepäeva puhul ja soovis esimese klassi õpilastele edukat kooliteed, visadust ja tarkust abiturientidele, kannatlikkust ja hoolt lapsevanematele.
Vallavanem Urmas Kirtsi kinnitas aktusel abiturientidele, et nad võivad uhked olla oma kooli ja selle taseme üle. Tema sõnul võib selles koolis antava hariduse kvaliteedis täiesti kindel olla.
Aktuse järel suundusid kõik spordikeskusesse, kus tehti esimeste ja kaheteistkümnendate klasside ühispilt koos presidendiga.