“Kus pole puudu tahtest, seal ei tule puudu ka võimalustest” (Hispaania vanasõna)

Alberto1

Alanud õppeaasta tõi meie kooli vabatahtliku Hispaaniast - Alberto Gonzalez DelaFe’, kes saabus Eestisse Euroopa vabatahtliku teenistuse (EVT) programmi raames. Vabatahtlik Alberto jääb kooli kogu õppeaastaks ning hakkab tegutsema mitte ainult Kuusalu Keskkooli juures, vaid ka laiemalt - Kuusalu kogukonnas.

Alberto on hariduselt merebioloog, tal on magistrikraad Aquaculture (e.k. Vesiviljelus) erialal. Oma tugevamateks valdkondadeks peab bioloogiat ning geoloogiat. Lisaks on Alberto läbinud pedagoogika õppekava. Talle meeldib reisida, kohtuda uute inimestega ja tutvuda teiste kultuuriruumidega. Olles pärit Kanaari saartelt Las Palmasest, eelistab ta pigem soojemat kliimat, kuid Eestisse tõi teda muuhulgas ka põnevus näha ning kogeda põhjamaist talve.

Alberto tsitre sept16

Õpingute kõrvalt on ta 8 aastat töötanud eraõpetajana ning andnud matemaatika ja keemia tunde. Samuti on tal õigus õpetada hispaania keelt võõrkeelena (õpetaja kutsetunnistus).
Varem on ta Erasmus - programmi kaudu töötanud Prantsusmaal La Rochelle’ akvaariumis. Alberto on vabatahtlikuna osalenud laste ja noorte keskkonnahariduse programmide juures. Ta on töötanud immigrantidega ning õpetanud riskigruppi kuuluvaid lapsi ja noori.

Alberto soovib jätkata õpinguid ning töötada edaspidi õpetajana. Seepärast valis ta teadlikult Kuusalu Keskkooli, kui otsis üle-euroopalisest andmebaasist EVT võimalust. Nimelt on Kuusalu kool üks vähestest organisatsioonidest, kus saab EVT läbi viia koolis ja tutvuda seeläbi lähemalt Eesti hariduskorraldusega. Aasta pärast, naastes Hispaaniassse ning otsides tööd õpetajana, on tema vabatahtliku teenistuse ajal saadud kogemused igati kasuks ning annavad talle eelise tööturul .

Alberto on hästi usin eesti keele õppija. Juba kõlavad tema suust esimesed eestikeelsed väljendid ja pikemad lausedki. Ta on suhtlemisaldis ja avatud, just selline nagu meie, põhjamaalased, hispaanlasi ette kujutame. Alberto räägib hispaania ja inglise keelt, natuke prantsuse ja õige pisut norra keelt.

Oleme juba kavandanud esimesi tegevusi, sealhulgas hispaania keele õpetamist. Alberto alustab keeletundidega Kuusalu Keskkoolis - õpilastele ning Kuusalu Noortekeskuse ruumides - täiskasvanutele.

Ja veel, Alberto soovib väga leida siinviibimise ajaks (september-mai/ juuni) tuba või väiksemat korterit. Hea inimene, kui su elamises on vaba pinda ja soovid aidata kaasa Vabatahtliku teenistuse programmi edukale läbiviimisele ning õppida lisaväärtusena hispaania keelt, võta ühendust!

Projekti koordineerivad arendusjuht Jana Tikerpuu (e-post: jana/at/kuusalu.edu.ee, telefon 522 1147)
ning matemaatikaõpetaja Tiina Bender (e-post: tiinabender/at/gmail.com).

Projekti toetab SA Archimedes noorteagentuur Erasmus+ programmist.